Сряда, 19 Юни 2024
Вие сте тук: Начало Община Пещера ПРОЕКТИ
Проекти


С Ъ О Б Щ Е Н И Е Печат Е-поща
Проекти - ОП за храни и/или основно материално подпомагане

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Община Пещера съобщава, че ще продължи предоставянето на услугата „топъл обяд“ по проект “Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 в Община Пещера”, Операция BG05FMOP001-5.001 „3.1 - Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“, Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане до 30.09.2022г. вкл.

Продължение...
 
С Ъ О Б Щ Е Н И Е Печат Е-поща
Проекти - ОП за храни и/или основно материално подпомагане

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Община Пещера съобщава, че ще продължи предоставянето на услугата „топъл обяд“ по проект “Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 в Община Пещера”, Операция BG05FMOP001-5.001 „3.1 - Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“, Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане до 09.09.2022г. вкл.

Продължение...
 
С Ъ О Б Щ Е Н И Е Печат Е-поща
Проекти - ОП за храни и/или основно материално подпомагане

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

   Община Пещера съобщава, че ще продължи предоставянето на услугата „топъл обяд“ по проект “Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 в Община Пещера”, Операция BG05FMOP001-5.001 „3.1 - Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“, Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане до 30.06.2022г. вкл.

 
Съобщение Печат Е-поща
Проекти - Проект COOLTORISE

logo cooltorise
                 
Проект COOLTORISE ще увеличи осведомеността за енергийна бедност през летния сезон, за да намали нуждата от охлаждане

Данните от Евростат показват, че 11% от населението на Европейския Съюз не може да поддържа подобаваща температура в къщи. Основни причини за това са ниските доходи на домакинствата, високите сметки за ток и ниска енергийна ефективност на сградите. Енергийната бедност обикновено се свързва с неспособността на семействата да се отопляват през зимата. Въпреки това, около 19% от домакинствата в ЕС декларират, че не се чувстват комфортно през лятото, заради топлото време. Девет от десетте най-топли години са се случили след 2005 година, като последните пет са най-топли. Климатичните промени повишават тежестта и честотата на екстремно горещото време и топлинни вълни в градските райони, което води до влошаване на човешкото здраве и условия за живот. По този начин, нуждата за охлаждане и рискът от прегряването трябва да бъдат включени в уравнението за енергийна бедност.
От септември 2021 година нов проект, финансиран от Програма за научни изследвания Хоризонт 2020, ще извършва целеви дейности в четири държави от Европейския Съюз за повишаване осведомеността за енергийна бедност през летния сезон, като целта е да се стимулира понижение на енергийното потребление по време на летния сезон.  В продължение на три години, проект COOLTORISE ще работи заедно със заинтересовани страни и повече от 3000 уязвими домакинства. Проектът цели да намали енергийната бедност по време на летния сезон сред европейските домакинства, подобрявайки комфорта и условията във вътрешните пространства и намалявайки енергийните потребности по време на горещините, което ще намали излагането им на топлина и свързаните с топлина рискове за здравето. Първо, излагането на прекомерна топлина от домакинствата ще бъде намалено чрез подобряване на комфорта вътре в помещенията, което ще намали риска от заболявания свързани с горещината. Второ, повишаване на културата по отношение на лятната енергийна бедност и разумното използване на климатичните системи може да окаже положително влияние върху околната среда и климата в бъдеше.
Партньорите се срещнаха онлайн за пръв път на 13-14-15 септември 2021 г., за да обсъдят първите стъпки на проекта. Те включват идентифициране и набиране на доброволци, които да действат като „агенти по лятна енергийна бедност“ в четирите пилотни държави, и разработване на материали за първите обучителни събития, които би трябвало да започнат през пролетта на 2022 година. Обучението на агентите е предхождащо събитие, като следващото събитие е работа на агентите с уязвими домакинства по теми свързани с енергийното потребление по време на горещините през лятото (особено по време на топлинните вълни), повишавайки домашния комфорт, т.е., по-хладна среда, без повишение на енергийното потребление.  

За повече информация за предстоящите дейности и събития по проекта, последвайте ни в социалните мрежи в Facebook, Twitter и Linkedin.   


COOLTORISE е получил финансиране от програма за научни изследвания и иновации на Европейския Съюз „Хоризонт 2020“, по споразумение за безвъзмездна помощ  No 101032823

 
Съобщение Печат Е-поща
Проекти - ОФПМИ

ОБЩИНСКИЯТ ФОНД ЗА ПОДКРЕПА НА МЕСТНИ ИНИЦИАТИВИ – ОБЩИНА ПЕЩЕРА ЩЕ ФИНАНСИРА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА 4  ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ


С процедурата за прием на проектни предложения през 2021г. се продължава и надгражда създаденото партньорство между Сдружение „Платформа АГОРА“ и Община Пещера при изпълнение на съвместните дейности за функционирането на Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи. Фондът е създаден през 2018г. в рамките на  проект „Активни общности: изграждане на капацитет за промяна“, с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.
Проектните предложения, които ще получат финансиране от Общинският фонд за подкрепа на местни инициативи – Община Пещера в две приоритетни области през настоящата година са:


•По Приоритетна област I - Подредена, чиста и зелена община Пещера – няма постъпили проектни предложения.

•По Приоритетна област II – Насърчаване и стимулиране създаването на  привлекателни културни продукти:
- Проектно предложение „Създаване на интерактивна електронна книга „Нематериалното културно наследство на село Радилово“ на Народно читалище „Зора – 1903“ с. Радилово”. Финансовата подкрепа за проектното предложение от Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи е в размер на 2 500 лв.
- Проектно предложение „Зелено училище Щедрост - да се радваме, че имаме и можем да дадем“ на Народно читалище „Развитие – 1873“ гр.Пещера. Финансовата подкрепа за проектното предложение от Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи е в размер на 2 500 лв.


•По Приоритетна област III – Спорт и здраве за децата и младежите:
- Проектно предложение „Спортно майсторство чрез добро оборудване“ на Сдружение „Спортен клуб по тенис на маса Пещера. Финансовата подкрепа за проектното предложение от Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи е в размер на 1 500 лв.
- Проектно предложение „Модерно оборудване-мотивация за високи спортни успехи“ на Сдружение „Спортен клуб Вамос Пещера“. Финансовата подкрепа за проектното предложение от Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи е в размер на 1 580 лв.

Продължение...
 
« НачалоПредишна11121314151617181920СледващаКрай »

Страница 12 от 21


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069