Неделя, 14 Апр 2024
Вие сте тук: Начало DEFeND
DEFeND

ЛОГО DEFEND

Map DEFENDСъобщение Печат Е-поща
Проекти

Публикувано на 22.10.2018г.

Втора партньорска среща по проект DEFEND в гр. Рим, Италия

Pic1

Продължение...
 
Съобщение Печат Е-поща
Проекти

Публикувано на 24.07.2018г.

На 19 и 20 юли 2018 г., в гр. Барселона се състоя първата партньорска среща по проект DEFEND - „Управление на данни за изпълнение на ОРЗД (Общ Регламент за Защита на Данните)“. Община Пещера беше представена от г-н Николай Зайчев, Кмет и г-н Георги Симеонов, ръководител на екипа, който ще работи по проекта от Община Пещера. Домакин на срещата беше научноизследователската организация от Испания ATOS. На срещата присъстваха всичките десет партньора от консорциума, както и наблюдаващият експерт от Европейската Комисия, г-н Георгиос Кайафас.

Припомняме, че проект DEFEND има за цел да изгради и тества софтуерна платформа, която ще даде възможност на организации от различни сектори да направят оценка за съответствие на текущото си състояние, да планират дейности, които да помогнат за хармонизиране на системите им във връзка с изискванията на „Общия регламент за защитата на данни“ (ОРЗД), като по този начин ще се помогне на организациите, ползващи платформата, да постигнат съответствие с различните изисквания на ОРЗД. Общият регламент, който влезе в сила от 25 май 2018 г., въведе множество значителни промени спрямо действащата правна рамка и постави завишени изисквания към субектите в системата за защита на лични данни.  

По време на срещата партньорите бяха запознати със специфичните административни и финансови правила на Програма Хоризонт 2020, както и с предстоящите проектни задачи. Община Пещера ще участва активно във всяка фаза на проекта: ще постави изисквания към софтуерната платформа, преди тя да бъде изградена, след това ще извърши тестове на софтуера и ще даде съвети за неговото подобряване. По време на проекта Общината, както и всички партньори от проекта ще участват активно в информационната кампания за популяризиране на дейностите и продуктите от проекта.

Повече за проекта може да научите на следния интернет адрес: www.defendproject.eu

 

Picture Barcelona

 
Съобщение Печат Е-поща
Проекти

Публикувано на 02.07.2018г.

Проект: DATA GOVERNANCE FOR SUPPORTING GDPR – DEFeND „Управление на данни за изпълнение на ОРЗД (Общ Регламент за Защита на Данните)“ Финансиран по Програма за научни изследвания и иновации ХОРИЗОНТ 2020

На 25 май 2018 г. влезе сила Регламент (ЕС) 2016/679, касаещ защитата на физически лица във връзка с обработването на техни лични данни и в контекста на свободното движение на такива данни. За да отговори на новите изисквания, Община Пещера, в партньорство с още 9 организации от 7 европейски страни, ще изпълнява проект DEFeND (заб. defend = защитавам).

Основната задача при изпълнението на проекта е да се създаде платформа, която ще даде възможност на организации от различни сектори да направят оценка на съответствие за текущото си състояние, да планират дейности, които да помогнат за хармонизиране на своята система с изискванията на „Общия регламент за защитата на данни“ (ОРЗД) и да повиши съответствието си с различните изисквания на ОРЗД. Общият регламент въвежда множество значителни промени спрямо действащата правна рамка и поставя завишени изисквания към субектите в системата за защита на лични данни.

Продължение...
 
« НачалоПредишна12СледващаКрай »

Страница 2 от 2


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069