Понеделник, 27 Май 2024
Вие сте тук: Начало Общински съвет Актуална информация
Актуална информация
СЪОБЩЕНИЕ Печат Е-поща
Общински Съвет - Актуална информация
Вторник, 21 Ноември 2023г. 17:01ч.

   ОТНОСНО: Публикуван проект на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Пещера, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация - Пещера за мандат 2023-2027г.
    Днес, 21 ноември 2023г. на интернет страницата на Общински съвет – Пещера, секция Проекти на нормативни документи са публикувани мотиви и проект на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Пещера, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация - Пещера за мандат 2023-2027г.
   Съгласно чл.26, ал.4 на заинтересованите лица се предоставя 30-дневен срок за предложения и становища по публикувания проект, които могат да се изпращат на електронната поща на ОбС- Пещера - Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. , както и в деловодството на адрес: ул. „Дойранска епопея" 17 в рамките на работното време- от 8.30 ч.до 12.30ч. и от 13.30 ч. до 17.30ч.
   На 07.12.2023г. от 17:00 часа в залата на Общински съвет - Пещера ще се проведе обществено обсъждане на Проекта на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Пещера, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация - Пещера за мандат 2023-2027г.

 
Да ни е честит Великден! Печат Е-поща
Общински Съвет - Актуална информация
Четвъртък, 13 Април 2023г. 08:02ч.

Скъпи съграждани,


     Поздравявам Ви с настъпването на Великден и отправям към Вас и към близките Ви най-сърдечни пожелания за здраве, мъдрост и благоденствие! Този най-светъл християнски празник по добра традиция събира близки, роднини и приятели заедно, за да се почете чудото на Христовото Възкресение. Празник, който не може да се сравни с никой друг. Чудо, което ни носи заряда да вярваме и ни дава надеждата, че дори смъртта може да бъде победена със силата на Любовта и Светлината.
   Живеем в неспокойни времена. Съмненията често владеят сърцата ни. Изкачваме своята Голгота, нарамили личните си кръстове. Но Възкресението е празникът на живота, на вярата и на изправянето. Победата на вярата над отчаянието, на смисъла над безсмислието и на радостта над унинието е гарантирана.
   Да, понякога е мрачно, но вдигнете поглед! Грее слънце и пролетта е неизбежна. Силата на живота е непобедима.
          Желая Ви светли Великденски празници! Нека има мир и разбирателство!
       Нека Бог бди над делата Ви, да пази чисти мислите Ви и да закриля близките Ви!
                                                Да ни е честит Великден!
                                 „Христос, Воскресе!". „Воистина Воскресе!"

С уважение,

Д-р Николай Пенев
Председател на Общински съвет- Пещера

 
Съобщение Печат Е-поща
Общински Съвет - Актуална информация
Четвъртък, 08 Септември 2022г. 13:34ч.

Решение № ПК-14-ЕО/2022 на РИОСВ - Пазарджик

Attachments:
Download this file (RESHENIE PK 14 EO.pdf)RESHENIE PK 14 EO.pdf[ ]1465 Kb
Продължение...
 
Честит празник! Печат Е-поща
Общински Съвет - Актуална информация
Вторник, 02 Март 2021г. 16:34ч.

Уважаеми съгражани,


Поздравявам Ви по случай Националния празник на Република България!

    На 3-ти март отбелязваме възкресението на един народ - Освобождението на България!
   Трети март е денят, който ни напомня за поуките на миналото, за заветите на българите преди нас, за смисъла на думите единство, достойнство и родина, връща ни към подвига и саможертвата на борците за национална свобода. Подвизите на героите, пожертвали живота си за свободата, себеотрицанието на строителите на съвременна България, предаността на предците ни към Родината са примерът и мерилото за обичта ни към нея и днес.
   Поклон пред великото им дело! Нека не забравяме, че те отдадоха живота си, за да имаме днес национално достойнство и бъдеще!

Честит празник!

С уважение,
Д-р Николай Пенев
Председател на Общински съвет- Пещера

 
ИНИЦИАТИВА ЗА ИМЕНУВАНЕ НА УЛИЦА В С. РАДИЛОВО Печат Е-поща
Общински Съвет - Актуална информация
Сряда, 10 Февруари 2021г. 11:57ч.

    Председателят на Общински съвет- Пещера излиза с инициатива за именуване на новосъзданена улица в с. Радилово, Община Пещера.

    Инциативата е във връзка с предприемане на административна процедура по именуване на локализационна единица / улица/ и включването и в Националния класификатор за настоящи и постоянни адреси.

    Именуването на улици, площади, паркове, инженерни съоръжения, вилни зони, курорти и курортни местности и други обекти с общинско значение попада в правомощията на Общински съвет - Пещера, съгласно чл. 21, ал. 1, т. 18 от ЗМСМА.

    Председателят на Общински съвет- Пещера призовава гражданите да се включат с предложения за име, с което да бъде именувана новосъздадената улица.

     Гражданите могат да направят своите предложения в деловодството на Общински съвет , ул. „Дойранска епопея" № 17, Община Пещера, както и на e-mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. .

 

С уважение,
Д-р Николай Пенев
Председател на Общински съвет - Пещера

 
« НачалоПредишна123456СледващаКрай »

Страница 2 от 6


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216
0893532069